اخیراً بادکنکآرایی در مراسماتی همچون عروسیها یا جشن تولد مرسوم شده است و هموطنان بادکنکآرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه میکنند فارغ از اینکه نمیدانند داخل این بادکنکها میتواند با گازهای مرگبار، قابل انفجار و اشتعال پر شده باشد!
به گزارش خبرنگار اجتماعی ؛ سهشنبهشب آتشسوزی در یک رستوران در شهرک مریم شهر اندیشه شهرستان شهریار، مرگ تلخ 8 نفر را رقم زد؛ در این حادثه پس از انفجار و شعلهور شدن یک بادکنک، آتش بهسرعت به سقف کنفی رستوران سرایت کرد بهطوری که افراد حاضر در رستوران، قادر به خروج از آن نشدند.
بهگفته دادستان شهریار، متوفیان این حادثه تلخ که شامل چهار کودک، سه زن و یک مرد بودند، پس از شعلهور شدن رستوران، بهسمت انتهای رستوران تا نزدیکی آشپزخانه فرار کردند اما در نهایت در همین نقطه بر اثر خفگی جان خود را از دست دادند.
هرچند بنابر اعلام مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور و دادستان شهریار، این حادثه بهدلیل انفجار و آتشسوزی یک بادکنک حاوی گاز "هلیوم" روی داده بود اما باید متذکر شد که گاز هلیوم گازی بیاثر، بیخطر و بدون اشتعالپذیری است و میتواند برای پر کردن بادکنک از آن استفاده کرد البته سید جلال ملکی؛ کارشناس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران معتقد است هموطنان برای خرید بادکنک و استفاده از آن در جشنها باید از خرید بادکنکهایی که معلوم نیست داخل آن با چه گازی پر شده است و به اسم گاز هلیوم به فروش میرسد، کاملاً اجتناب کنند و تا جای ممکن سراغ خرید بادکنک آماده نروند زیرا احتمال بروز هرگونه حادثه تلخی مانند حادثه شب گذشته در شهریار، متصور است.
استفاده از بادکنک یا بادکنکآرایی در مراسماتی همچون عروسیها یا جشن تولد در تالارها یا مراسمات خانگی مدتزمانی است که مرسوم شده است و هموطنان برای پررنگ و لعاب کردن هرچه بیشتر مراسم خود، بادکنکآرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه میکنند فارغ از اینکه نمیدانند داخل بادکنکها با چهگازی پر شده است! فقط کافی است یک فشفشه در مراسم روشن شود و شرارههای آن به یک بادکنک برسد که با گاز قابل اشتعال و انفجاری مانند هیدروژن پر شده است، آنگاه بهسرعت آتش همه جا را فرا میگیرد و این احتمال دارد یک مراسم جشن به عزا تبدیل شود!
برای برخی از سودجویان نیز فرقی نمیکند که داخل بادکنک را با چهگازی پر کنند و برای فروش و سودجویی هرچه بیشتر دست به هر کاری میزنند و بادکنکها را با گازهای پرخطر و قابل اشتعال پر میکنند!
سید جلال ملکی ضمن دستهبندی گازهای بیخطر و پرخطر برای پر کردن بادکنکها به خبرنگار خبرشناسمیگوید: یک سری از گازها، خنثی و بیاثر است و به خودی خود قابلیت اشتعال و انفجار ندارد اما بعضی از گازها مانند هیدروژن، اتان و متان (گاز شهری) و بوتان قابلیت انفجار دارد.
وی با ابراز تأسف از پر شدن بادکنکها با گازهای قابل اشتعال و انفجار بهجای گازهای خنثی و بیاثر تصریح میکند: پر کردن بادکنکها با گازهای پرخطر همچون متان و اتان برای سودجویان تقریباً بیهزینه است و بهراحتی میتوانند چندصد بادکنک را با این گازها پر کنند همچنین در دسترس است و این افراد دیگر وقت نمیگذارند تا اینکه کپسول هلیوم یا ازت تهیه کنند و هزینه حمل و شارژ آن را بدهند تا بخواهند بهطور مثال 100 یا 200 بادکنک را پر کنند.
این کارشناس آتشنشانی با بیان اینکه برخی از مردم نیز خودشان برای پر کردن بادکنکها از گازهای خطرناک بهخاطر دسترس بودن آنها استفاده میکنند، خاطرنشان میکند: برخی مدعی میشوند که بادکنکهای آنها با گاز بیخطر پر شده است که نباید به آنها اعتماد کرد، چطور هموطنان میتوانند تشخیص دهند که داخل بادکنک با چه گاز پر شده است، لذا ریسک استفاده از این بادکنکها بالاست.
ملکی متذکر شد: گازهای کپسول، گاز بوتان و پروپان و قابل اشتعال و انفجار است، از هوا سنگینتر است و بادکنکهای پرشده با آن در کف مینشیند، در تولدها نیز برای اینکه بادکنکها به بالا برود، آنها را با گازهای سبکی همچون هلیوم پر میکنند.
وی میافزاید: در برخی مراسمات نیز مسیری را با بادکنکهای متعدد تزیین میکنند و تونلی از بادکنک درست میکنند که در صورت استفاده از گازهای خطرناک در این بادکنکها، بهطور مثال اگر در جمع مهمانان، آتش ناشی از شمع تولد یا سیگار یا هر وسیله دیگر به بادکنکهای حاوی گاز خطرناک برسد، در آنجا جهنمی درست خواهد شد که دیگر افراد قادر به خروج از آن نخواهند بود.
ملکی از هموطنان میخواهد که برای پر کردن بادکنکها، سراغ این گازهای خطرناک نروند و در صورت لزوم برای چسباندن بادکنکها به دیوار یا سقف از چسب استفاده کنند.
انتهای پیام/